Virtuele Robot

Blog

De Counta tips voor veilig online werken

15 mei 2020 - door Luuk Vaessen

Online veiligheid is belangrijk en wordt steeds belangrijker voor ondernemers. Dit omdat wij steeds meer zaken digitaal en online regelen. Cyber security is een hot topic en een dagelijkse zorg voor ondernemers. Je moet er toch niet aan denken dat privacygevoelige informatie van jou, jouw klanten of leveranciers op straat komen te liggen?

De basis van online veiligheid
Een online veilige werkomgeving begint met de basis; randvoorwaarden voor online werken:

  • Werk met een goede desktop of laptop
  • Kies voor goede antivirussoftware en zorg dat deze up-to-date is en blijft
  • Werk met een desktop of laptop waarop de benodigde updates zijn geïnstalleerd
  • Maak gebruik van de juiste en actuele software
  • Zorg dat jij en jouw medewerkers weten hoe ze moeten werken met de beschikbare middelen

Faciliteer de gebruikers vervolgens ook goed. Houd bij de keuze voor het juiste platform ook rekening met beveiligingsmaatregelen en laat je hierbij helpen door een specialist als je niet goed weet waar je op moet letten.

Jouw financiële administratie veilig in de Cloud bij Counta
De gehele financiële administratie veilig bewaard in de Cloud. Vraag je je af hoe veilig dat is? Zeer veilig en absoluut veiliger dan het bewaren van bedrijfsgegevens op je eigen server of pc. In 2017 is moderne boekhoudpakket Yuki houder geworden van het keurmerk Zeker-OnLine. Met het behalen van deze keurmerk heeft Yuki bewezen dat zij voor betrouwbaarheid, veiligheid, juridische zekerheid en continuïteit staan.

Interne gevaar
Medewerkers binnen bedrijven vormen een van de grootste gevaren bij cyber security. Denk aan het openen van ongewenste e-mails en het klikken op gevaarlijke hyperlinks. Zorg voor bewustwording onder medewerkers en attendeer ze hier telkens opnieuw op. Dit kunnen medewerkers zelf doen om veilig te werken: kies een lastig wachtwoord met leestekens, cijfers en meerdere karakters, dat je regelmatig verandert, gebruik voor iedere login een ander wachtwoord en werk met een tweestapsverificatie.

Wat is een tweestsapsverificatie?
Het is een dubbele beveiliging. Naast het invoeren van jouw gebruikersnaam en wachtwoord ben je verplicht nogmaals te verifiëren met een app, sms-bericht of telefoonoproep op jouw smartphone.

Luuk Vaessen
Mail mij.

Bespaar
in tijd en geld, word efficiënter
en ervaar gemak.

Meer weten?
Bel ons of stuur een bericht via ons contactformulier.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf altijd op de hoogte van onze laatste updates.