Virtuele Robot

Nieuws

Staat mijn administratie wel veilig?

23 november 2016

Adequate beveiliging is binnen Counta van essentieel belang, het gaat immers om jouw administratie. Er zijn twee beveiligingscategorieën te onderscheiden

1.Toegangsbeveiliging
Elke gebruiker identificeert zich door middel van een gebruikersnaam (in de vorm van een geldig email adres) en een wachtwoord. Deze toegangsbeveiliging wordt gerealiseerd door middel van Microsoft.Net forms Based Security.

Het wachtwoord mag de gebruiker zelf kiezen, om een bewuste keuze te maken hangt de sterkte af van het aantal verschillende letters, cijfers en speciale tekens. Dit wachtwoord is zodanig versleuteld opgeslagen dat het niet mogelijk is om dit te achterhalen uit de database (’één-weg-encryptie’).

2. Databeveiliging:
Alle dataverkeer tussen de PC van de gebruiker en de server wordt versleuteld middels de SSL encryptietechniek (128 bits versleuteling). Dit houdt in dat alle gegevens die over het internet verzonden worden (zoals wachtwoorden, financiële gegevens, gevoelige documenten) beveiligd zijn tegen ’afluisteren van het dataverkeer op het internet’.

De servers bevinden zich in de datacenters van Amazon binnen de Europese Unie. Amazon hanteert een zeer strikte toegangsbeveiliging, beschikt over uitgebreide voorzieningen tegen brand- en waterschade en stroomonderbrekingen en heeft een zeer uitgebreide beschikbaarheid in de internet verbindingen. De servers bevinden zich achter een geavanceerde Basewall firewall om ongeautoriseerde toegang via het internet te voorkomen. Doordat de servers uitsluitend gebruikt worden voor het hosten van de boekhoudomgeving is de firewall zodanig strikt geconfigureerd, dat vrijwel alle verkeer vanaf het internet geblokkeerd wordt.

Van iedere individuele administratie wordt ieder kwartier een backup gemaakt. Deze backup wordt opgeslagen in een andere vleugel, welke beschikt over een aparte stroomvoorziening. Dit betekent dat bij vrijwel alle voorkomende calamiteiten de continuïteit van de opgeslagen data optimaal gegarandeerd is.

Bespaar
in tijd en geld, word efficiënter
en ervaar gemak.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf altijd op de hoogte van onze laatste updates.