Virtuele Robot

Blog

Luuk

Help! Ik ben bang voor de overstap naar geautomatiseerd boekhouden!

13 september 2018 - Luuk Vaessen

Komt dit scenario je bekend voor: Tegen het einde van de maand krijg je vragen over bonnen waar je geen weet meer van hebt? Dat je enkel inzicht hebt per maand, kwartaal of zelfs per jaar inzicht hebt in je stand van zaken? Het kan anders. Natuurlijk weet je dat al. Maar die overstap, alles omzetten. Man, wat een werk.

In de komende 5 blogs neem ik je mee in de route die je aflegt wanneer je van je traditionele boekhouding de overstap maakt naar het boekhouden van de toekomst: volledig geautomatiseerd.

Laten we beginnen bij het begin: Waarom zou je de overstap maken? Een vraag die ik regelmatig hoor wanneer ik bij ondernemers over de vloer kom. Een terechte vraag natuurlijk, want er moet natuurlijk wel wat te winnen vallen. Een valkuil bij elke ondernemer is om te blijven doen wat ze deden en gewend zijn, echter weet elke ondernemer ook: stilstand is achteruitgang. Dit geldt net zo goed voor je onderneming, als je boekhouding!

Dus, waarom zou je overstappen?

  • Een boekhouding die real-time actueel is: Je kan actief sturen op actuele en volledige administratie. Naast dat je deze actuele cijfers in bezit heb, levert dit daarnaast nog een bijkomend voordeel op dat het opstellen van de jaarcijfers door de accountant natuurlijk ook veel effectiever en op kortere termijn kan plaatsvinden. Hoe vervelend is het als je einde van het jaar nog een vraag krijgt over een factuur van begin boekjaar, alsof je dat nog allemaal als de dag van gisteren op jouw netvlies heb staan?
  • Tijdwinst en gemak: Er zijn diverse software ondersteuningen die onderdelen voor jou kunnen automatiseren waardoor jij je tijd aan belangrijkere zaken kan besteden die wellicht wel facturabel zijn. Zo kun je denken aan het automatiseren van de je digitale facturatie en het direct inschieten van jouw declaraties en bonnetjes. Een ander bijkomende voordeel is ook de efficiëntie voor jouw boekhouder. De boekhouder kan met allerlei (gedeelde) ondersteuningen dus ook een scherper tarief bieden. Uiteindelijk wordt de aandacht pas echt getrokken wanneer jouw boekhouder jou een scherper tarief kan aanbieden, de jaarcijfers sneller gereed zijn en daarnaast jou ook op actuele cijfers kan adviseren.

Ik hoor je denken: ‘Oké, stel ik ben overtuigd. Wat moet ik nu dan?’ De komende blogs zal ik de mogelijkheden met je doornemen die je hebt binnen deze overstap. Hoe je betalingen, facturatie en incasseren kunt gaan inrichten binnen jouw pakket. Daarnaast laat ik je zien hoe je middels een API koppeling jouw verschillende pakketten aan elkaar kunt knopen en kunt laten communiceren met jouw online boekhoudpakket. Wil je nog een stap verder? Creëer dan op basis van deze koppelingen ook nog een interactief dashboard met slimme alerts en jouw actuele stand ten opzichte van je begroting/prognose. Teveel keus? Ik help je ook op weg in de keuze in de juiste boekhoudsoftware in combinatie met een moderne boekhouder.

Zullen we beginnen?

Bespaar
in tijd en geld, word efficiënter
en ervaar gemak.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf altijd op de hoogte van onze laatste updates.