Virtuele Robot

Personeel

Rechten en rollen

In de rechtenmatrix kan je zien welke rol een gebruiker heeft. Wanneer je doorklikt op de gebruiker, kan je ook kiezen om meerdere rollen aan een gebruiker toe te kennen.

Je kan ervoor kiezen om geen rol toe te kennen, dit hoeft namelijk niet per se. Een gebruiker zonder rollen kan bijvoorbeeld vragen stellen en beantwoorden, documenten bekijken, nieuwe documenten toevoegen, de adressen bekijken en aanmaken, en hetzelfde geldt voor taken. Ook deze kunnen bekeken en aangemaakt worden.

Wanneer je iemand de directierol geeft, geef je iemand een combinatie van de rollen HRM, Verkoop, en Financiële Administratie. Daarnaast kan deze gebruiker verschillende dingen aanmaken: taaksoorten, werksoorten, archiefmappen en tabbladen, nieuwe gebruikers toevoegen en de toegangscontrole regelen.

De externe accountant heeft onder andere dezelfde rechten als iemand met de rol van financiële administratie. Daarnaast kan de accountant ook journaalposten bekijken, memoriaalboekingen aanmaken, openstaande posten matchen, de proef- en saldi balans bekijken, en financiële gegevens exporteren.

De financiële administratie heeft dezelfde rechten als de rol verkoop, maar daarnaast nog andere rechten. Deze gebruiker heeft meer financieel inzicht: deze kan bijvoorbeeld de volgende dingen bekijken. De financiële monitor, bankafschriften, de winst- en verlies rekening, de balans, en de grootboekkaarten.

Een gebruiker met de HRM rol heeft toegang tot de archiefmap ‘personeel’. In deze map kunnen tabbladen aangemaakt worden, om zo vertrouwelijke documenten zoals salarisgegevens, arbeidscontracten en beoordelingsgesprekken af te schermen voor de basisgebruiker.

Met de inkooprol kan je de inkooplijst bekijken, inkoopfacturen en declaraties bekijken, en de saldilijst van de leveranciers bekijken.

De Kijkgebruiker kan in een domein uitsluitend gegevens inzien. Het aanmaken, wijzigen of uploaden van documenten is met deze rol niet mogelijk. De rol 'Kijkgebruiker' kan met alle andere rollen gecombineerd worden. Wil je bijvoorbeeld iemand alle financiële gegevens laten inzien zonder deze te kunnen wijzigen dan geef je deze persoon zowel de rol 'Financiële administratie' als de rol 'Kijkgebruiker'.

Met de verkoop rol kan je facturen aanmaken en versturen, de verkoop- en omzetlijsten bekijken, en de verkoopinformatie en openstaande facturen per klant bekijken.

Wij weten alles van deze rechten en rollen, dus wil je zeker weten dat rollen goed toegekend worden aan je gebruikers, dan kan je ook altijd contact met ons opnemen. 

    Heb je nog vragen? Geen probleem! We leggen het graag even uit. 

    Gerelateerde berichten

    Nieuwsbrief

    Schrijf je in en blijf altijd op de hoogte van onze laatste updates.