Virtuele Robot

Blog

Luuk | Counta

Help ik groei!

12 januari 2021 - door Luuk Vaessen

Hoe houd je overzicht in je financiële administratie als jouw onderneming sterk groeit? De voorraad facturen, offertes en bonnetjes neemt snel toe en je wisselingen in cashflow worden groter. De impact wordt groter, je hebt minder het overzicht en dat geeft zorgen. Hier ben je toch geen ondernemer voor geworden? Het moet allemaal toch een hoop efficiënter kunnen. Maar hoe?

Welke keuze maak je voor je financiële administratie?

Je bedrijf is aan het groeien, dan moet je meer uit handen gaan geven. Je wilt je financiën natuurlijk niet meer zelf doen. Eigenlijk zie je hierin 2 keuzes. De eerste optie is een boekhouder aannemen, maar daar ben je afhankelijk van. Je tweede optie is het onderbrengen bij een administratiekantoor. Het nadeel hiervan is dat je niet altijd inzicht hebt in je cijfers. En een administratie die op dagbasis bij is, kan niet worden gewaarborgd. Moet je dan toch maar aan zo’n duur ERP-pakket beginnen, met al het beheer dat daarbij komt kijken?

Wat is dan het alternatief?

We begrijpen je twijfels, want al deze oplossingen lijken niet ideaal. Eén ding lijkt ons overduidelijk. Je moet rust hebben als je groeit. Je moet je financiële cijfers paraat hebben, niet laten ondersneeuwen. Sterker nog: je moet ze heel accuraat weten, want dat is cruciaal voor een succesvolle business. Meer inzicht voor meer overzicht. Hoe? Succesvolle ondernemers gingen je voor met een financiële softwarerobot.

Softwarerobots: automatiseren kun je leren

Wat doet die softwarerobot? Die boekt automatisch facturen in, in jouw nieuwe boekhoudprogramma Yuki. Wij trainen de robots om jouw administratie beter te begrijpen, waardoor een steeds groter deel van jouw facturen automatisch wordt ingeboekt. Het unieke concept van Counta? We combineren automatisering met uitstekende dienstverlening. Onze backofficemedewerkers boeken de facturen in die ertussendoor zijn geglipt. Ook hebben we een app, waarmee je makkelijk kunt communiceren met ons of zelfs je accountant of adviseur. Die kun je dus gewoon aanhouden, als je dat wilt. Zo helpt Counta al honderden klanten, van mkb tot grootbedrijf om hun financiële administratie up-to-date en inzichtelijk te houden.

Het boekhoudsysteem Yuki via Counta:

 • Geeft je altijd en overal inzicht in: debiteuren, banksaldo, liquiditeit, cashflow, omzet en meer (bv. EBITDA). Zodat jij die cijfers binnen no time oplepelt.
 • Overzicht van de verschillende omzetflows (per grootboek, op productniveau, zelfs op projectniveau), weer te geven en periodiek te vergelijken naar wens.
 • Verstuurt automatisch herinneringen aan debiteuren bij niet-betaalde facturen.
 • Zet alle geplande betalingen overzichtelijk in een betaallijst.
 • Doet automatisch je btw-aangifte, rechtstreeks bij de Belastingdienst. Slechts één knop indrukken voor je goedkeuring is voldoende.
 • Kun je onderweg op de app gebruiken of thuis op je desktop.

Je administratie uitbesteden aan Counta + Yuki

Als je je administratie uitbesteedt aan Counta, dan leveren wij in combinatie met Yuki de best mogelijk service en heb jij in no time je administratie weer op orde. Dankzij de automatische meldingen weet je direct waar je aandacht naar uit moet gaan. Zodat jij weer verder kunt met waar je goed in bent: ondernemen.

De voordelen van het overzicht in je financiën dat je met Counta krijgt:

 • Je bent weinig tijd kwijt. Niet alleen scheelt dit je geld, maar ook kun je de verantwoordelijkheid makkelijker beleggen in de organisatie.
 • Geen interne boekhouder nodig.
 • Je accountant kan altijd meekijken als dat nodig is.
 • Jij kunt je weer richten op het ondernemen, zonder vervelende andere dingen.
 • Je bent klaar voor de toekomst: verdere groei.

Bekijk het filmpje van Tredion en hoor hoe zij erop vooruitgingen sinds ze Yuki via Counta gebruiken.

Counta analyseert, verrijkt en koppelt de juiste databronnen aan elkaar in overzichtelijke dashboards."

Jan van Wijgerden

Tredion • Gorinchem

Meer referenties →

Administratie met Counta

- Administratie online
- Actueel overzicht
- Vaste contactpersoon
- Vast bedrag per maand
- BTW-aangifte
- Branchepakket koppelen

Counta digitaliseert jouw complete boekhouding en administratie zodat je altijd inzicht en overzicht hebt zonder tussenkomst van een interne boekhouder. Wel zo makkelijk en overzichtelijk! Wist je dat je ook tijd en geld bespaart en minder foutgevoelig met je financiële administratie omgaat als je voor geautomatiseerde administratie koppelingen kiest?

Ontdek vandaag nog de voordelen en mogelijkheden van administratie koppelingen en boekhouden met Counta. Vraag hier een gratis Demo aan!

Meer weten?
Bel ons of stuur een bericht via ons contactformulier.

Gerelateerde berichten

Yuki Awards - We komen eraan!

Wij zijn genomineerd voor een Yuki Award en daar zijn we natuurlijk erg blij mee! Wij houden jul

4 maart 2020 - door Luuk Vaessen

Lezen →

Een eenvoudig boekhoudprogramma, waar vind ik dat?

Misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Wat maakt een boekhoudpakket nu eenvoudig?

28 februari 2019 - door Luuk Vaessen

Lezen →

Data: Zie jij door de bomen het bos niet meer?

Lees hier hoe je in 5 stappen van cijfers naar complexe data kan gaan

4 oktober 2018 - door Alice Visser

Lezen →

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf altijd op de hoogte van onze laatste updates.