Virtuele Robot

Blog

Luuk | Counta

Op basis van welke data stuur jij je ICT-bedrijf?

14 januari 2021 - door Luuk Vaessen

Als ondernemer in de ICT-wereld is het makkelijk om verstrikt te raken in de waan van de dag. Dan kom je er vaak niet aan toe om je bedrijf écht te gaan sturen op basis van data. Zonde, want je concullega’s zijn hiermee al wel begonnen. Maar hoe ontsluit je die data? En hoe kom je zover dat je die data ook kunt inzetten bij het ondernemen? Met deze richtlijnen maak je met jouw ICT-bedrijf concrete stappen richting een datagestuurde organisatie!

Haal als ICT-bedrijf stuurinformatie uit jouw applicatiedata

Even een check: weet jij de antwoorden op de volgende vragen?

  • Wat zijn jouw 10 grootste klanten?
  • Zijn dit ook de meest winstgevende?
  • Wat is de effectiviteit van je werknemers?

Geen idee? Dan wordt het tijd om dit eens onder de loep te nemen. Dit begint bij jouw eigen ICT-landschap. Want vaak valt hier nog veel meer data uit te halen en te combineren, waardoor jij waardevolle stuurinformatie krijgt voor je bedrijf! Hoe doe je dat? 

Zo ga je te werk met datagestuurd ondernemen

De stappen die je moet doorlopen voordat je als MSP een datagestuurde organisatie bent, in het kort:

1. Bepaal het doel van je data

Om effectief datagestuurd te werk te gaan, moet je wel een duidelijk uitgangspunt hebben. Welk doel wil je behalen met je bedrijf? En welke data heb je hiervoor nodig? 

2. Breng je finance data in kaart

Start altijd met je financiële data, want deze is immers het meest gestandaardiseerd. Je wilt hiervoor stabiele data van voldoende kwaliteit, met zo min mogelijk menselijke fouten. Daarvoor is een geautomatiseerde administratie op basis van een softwarerobot  een mooie stap. Denk bijvoorbeeld aan een boekhoudsysteem als Yuki. 

3. Breng je data samen in een datahub

Breng je financiële data samen in een datahub en breng hierin logica aan. De Yuki Data Connector van Counta is hier een mooi voorbeeld van: een datahub op maat, met logica die is uitgedacht om jóuw ICT-bedrijf vooruit te helpen. Klinkt interessant? Meld je dan aan voor het MSP Data event.

4. Ga aan de slag met een dashboard: sturen maar!

Om te starten met je financiële data, koppel je de datahub met een dashboardapplicatie voor een slimme en inzichtelijke weergave naar jouw wens. Met een inzichtelijk dashboard bestaande uit doordachte bedrijfsdata kun je je ICT-organisatie beter en effectiever sturen. Bij Counta analyseren en verrijken we deze data, en koppelen voor jou de juiste databronnen aan. Zodat jij je bedrijf beter kunt gaan sturen!

5. Voeg jouw PSA-data toe

Nu wordt het pas écht interessant. Je gaat informatie uit jouw urensysteem of CRM data vanuit je PSA tool combineren met je finance. Zo krijg je een helder beeld van bijvoorbeeld je omzet, de winstgevendheid van contracten (ook per type dienst!) en de effectiviteit van je werknemers (uren besteed aan klanten versus totaal aantal uren). Kortom, zo maak je met je bedrijf een grote sprong voorwaarts in de concurrentiestrijd door datagestuurd werken!

Interesse? Probeer nu 1 maand gratis!

Een ICT-er kan vaak niet wachten. Wil je daarom gelijk aan de slag met PowerBI in combinatie met Yuki? Probeer dan nu onze DataHub met Data Connector 1 maand gratis. En ontdek hoe deze aanpak voor jouw bedrijf gaat werken!

Meer weten?
Bel ons of stuur een bericht via ons contactformulier.

Gerelateerde berichten

Yuki Awards - We komen eraan!

Wij zijn genomineerd voor een Yuki Award en daar zijn we natuurlijk erg blij mee! Wij houden jul

4 maart 2020 - door Luuk Vaessen

Lezen →

Een eenvoudig boekhoudprogramma, waar vind ik dat?

Misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Wat maakt een boekhoudpakket nu eenvoudig?

28 februari 2019 - door Luuk Vaessen

Lezen →

Data: Zie jij door de bomen het bos niet meer?

Lees hier hoe je in 5 stappen van cijfers naar complexe data kan gaan

4 oktober 2018 - door Alice Visser

Lezen →

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf altijd op de hoogte van onze laatste updates.