Virtuele Robot

Blog

Berichten filteren:

Datagedreven ondernemen: hoe begin je? Do's, dont's en een gericht stappenplan

8 juni 2020 - door Johanneke van der Kooij

Data is booming. Net als veel andere bedrijven en overheden ben je de laatste jaren vanzelfsprekend steeds meer data gaan verzamelen. Maar hoe benut je deze data voor jouw organisatie, om het bedrijfsresultaat te verbeteren? Wat zijn de valkuilen, de do’s en dont’s van datagedreven ondernemen? We geven ze je. Ent datadriven ondernemen met behulp van dit stappenplan!

Meer lezen →

Big data voor elke ondernemer: in 5 stappen van cijfers naar complexe data - deel 5

12 april 2018 - door Alice Visser

Data is overal, soms is het lastig om door de bomen het bos nog te zien. Of je nu met diverse systemen werkt of nog op papier, ik garandeer je er is meer data beschikbaar dan je denkt die jou helpt te ondernemen. In 5 artikelen neem ik je mee hoe je onderneemt met cijfers tot en met complexe data, artikel 5: je interne dashboard is geoptimaliseerd, nu maken we de stap naar buiten.

Meer lezen →

Big data voor elke ondernemer: in 5 stappen van cijfers naar complexe data - deel 4

5 april 2018 - door Alice Visser

1 en 1 is 3
Data is overal, soms is het lastig om door de bomen het bos nog te zien. Of je nu met diverse systemen werkt of nog op papier, ik garandeer je er is meer data beschikbaar dan je denkt die jou helpt te ondernemen. In 5 artikelen neem ik je mee hoe je onderneemt met cijfers tot en met complexe data, artikel 4: je dashboard staat, combineer alle databronnen! 

Meer lezen →

Big data voor elke ondernemer: in 5 stappen van cijfers naar complexe data - deel 3

31 januari 2018 - door Alice Visser

Stap 3: Denk groot, begin klein.
Data is overal, soms is het lastig om door de bomen het bos nog te zien. Of je nu met diverse systemen werkt of nog op papier, ik garandeer je er is meer data beschikbaar dan je denkt die jou helpt te ondernemer. In 5 artikelen neem ik je mee hoe je onderneemt met cijfers tot en met complexe data, artikel 3: financiële data is eigen gemaakt, nu een dashboard bouwen! 
Het doel van een dashboard is het samenbrengen van gegevens die je ondersteunen om je organisatie te evalueren en te sturen op korte en lange termijn. In blog 1 en 2 heb ik verteld vanuit de financiële administratie te starten en deze te verrijken met cijfers. De volgende stap is de introductie van operationele data.

Meer lezen →

Big data voor elke ondernemer: in 5 stappen van cijfers naar complexe data - deel 2

9 januari 2018 - door Alice Visser

Stap 2: Losse cijfers samenbrengen tot kengetallen
Data is overal, soms is het lastig om door de bomen het bos nog te zien. Of je nu met diverse systemen werkt of nog op papier, ik garandeer je er is meer data beschikbaar dan je denkt die jou helpt te ondernemen. In 5 artikelen laat ik je zien hoe je kunt gaan ondernemen met cijfers tot en met complexe data. Deze week artikel 2: de bak financiële data is geordend, op naar begrijpbare kengetallen.

Meer lezen →

Big data voor elke ondernemer: in 5 stappen van cijfers naar complexe data

2 januari 2018 - door Alice Visser

Stap 1: Een administratie hebben we allemaal 
Data is overal, soms is het lastig om door de bomen het bos nog te zien. Of je nu met diverse systemen werkt of nog op papier, ik garandeer je er is meer data beschikbaar dan je denkt die jou helpt je onderneming te sturen. In 5 blogs neem ik je mee in de wijze waarop je kunt ondernemen met cijfers tot en met het gebruik van complexe data. 

Meer lezen →

Staat mijn administratie wel veilig?

23 november 2016

Adequate beveiliging is binnen Counta van essentieel belang, het gaat immers om jouw administratie. Welke categorieën kunnen we onderscheiden en wat houden deze nou in?

Meer lezen →

Wat zijn de regels als het gaat om tijdelijke contracten?

8 september 2016

De meeste mensen weten dat je niet oneindig een contract voor bepaalde tijd kunt geven. Maar wat zijn nu precies de regels en waar moet je op letten? Bij CAO’s kan van onderstaande regels worden afgeweken, maar de wettelijke regels in Nederland hebben we hieronder uitgewerkt.

Meer lezen →

Recentie

"We hebben dagelijks actueel inzicht in de boekhouding en besparen
één FTér op de administratie." 
Martijn Muller van MM

Lees verder →

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf altijd op de hoogte van onze laatste updates.