Virtuele Robot

Blog

Berichten filteren:

Alles
Automatisch boekhouden
Data Slimmer werken Boekhoudkoppelingen

Op basis van welke data stuur jij je ICT-bedrijf?

25 februari 2021 - door Luuk Vaessen

Hoe benut je bestaande data optimaal binnen jouw ICT-bedrijf? Met deze richtlijnen maak jij concrete stappen richting een datagestuurde organisatie!

Meer lezen →

Til je MSP-bedrijf naar een hoger niveau met deze koppelingen

14 januari 2021 - door Luuk Vaessen

Heb je als MSP-bedrijf continu aparte systemen openstaan om jouw gegevens op een rij te krijgen? Dit hoeft niet meer! Bij Counta koppelen we financiële softwarerobots aan jouw PSA-systemen. Zodat je eenvoudig jouw contractbeheer of facturatie naar één punt trekt, bijvoorbeeld Autotask of Computicate. 

Meer lezen →

Het ultieme dashboard voor jouw Yuki-administratie

14 januari 2021 - door Luuk Vaessen

Yuki biedt veel mooie en goede (grafische) inzichten op gebied van finance en boekhouding. Zo kun je omzet vergelijken, zie je in één oogopslag de ouderdom van debiteuren, en heb je een overzicht in je werkkapitaal. Dankzij deze dashboards krijg je dus een hoop inzicht in je bedrijf. Maar weet je ook aan welke klanten je geld verdient? Of jij financieel in control bent? Met next level dashboarding haal je nóg meer uit je financiële data en breng je je bedrijf verder.

Meer lezen →

Waarom een goede financiële administratie als groeiend bedrijf essentieel is

12 januari 2021 - door Luuk Vaessen

Hoe houd je overzicht in je financiële administratie als jouw onderneming sterk groeit? De voorraad facturen, offertes en bonnetjes neemt snel toe en je wisselingen in cashflow worden groter. De impact wordt groter, je hebt minder het overzicht en dat geeft zorgen. Hier ben je toch geen ondernemer voor geworden? Maar het kan efficiënter en goedkoper. Dit is wat een financiële softwarerobot voor je bedrijf kan doen.

Meer lezen →

Yuki voor ICT-bedrijven: wat levert het jou op?

2 december - door Luuk Vaessen

Als ICT-bedrijf wil je jouw klanten altijd verzekeren van de beste service. Om jouw klanten optimaal te kunnen bedienen, maak je daarbij veelvuldig gebruik van een PSA-systeem, voor tickets, CRM, uren en facturen. Zoals Computicate of Autotask. Heb je er al eens aan gedacht om jouw Autotask gegevens te integreren met jouw boekhoudsysteem? Dit kan je als ondernemer veel voordeel opleveren. Zo krijg je met een Yuki-koppeling meer inzicht in jouw administratie en haal je meer uit je financiële data.

Meer lezen →

Yuki voor marketing- en communicatiebureaus

8 november - door Luuk Vaessen

Als marketingbedrijf wil je bezig zijn met de tofste campagnes, niet met je boekhouding of met debiteuren. Maar deze basis is wél cruciaal voor jouw bedrijf. Hoe regel je dat dan slim? Kies voor een geautomatiseerde administratie met de Yuki boekhoudrobot van Counta. Dit sluit ook nog eens goed aan met jouw uren- en facturensoftware, zoals Harvest, Gripp, Simplicate of Microsoft Dynamics. Zodat je ook bij debiteurenbeheer altijd precies weet over welke factuur het gaat. Makkelijk boekhouden zonder gedoe, dat is Yuki via Counta.

Meer lezen →

De 3 valkuilen bij het starten van een financieel dashboard

15 oktober 2020 - door Luuk Vaessen

Ga je aan de slag met dashboarding, dan kun je daar ongelooflijk veel informatie uit halen. Als je de data hieruit goed gebruikt, kan dit jouw succes helpen te vergroten. Maar er worden natuurlijk altijd fouten gemaakt. Deze kun je makkelijk voorkomen, door goed na te denken over je datastrategie en de techniek erachter. Wat zijn de top 3 valkuilen bij het starten van een financieel dashboard en hoe voorkom je dat je je eigen succes ondermijnt?

Meer lezen →
software ontwikkeling

Waarom een goede financiële administratie als groeiend bedrijf essentieel is

3 september 2020 - door Luuk Vaessen

Hoe houd je overzicht in je financiële administratie als jouw onderneming sterk groeit? De voorraad facturen, offertes en bonnetjes neemt snel toe en je wisselingen in cashflow worden groter. De impact wordt groter, je hebt minder het overzicht en dat geeft zorgen. Hier ben je toch geen ondernemer voor geworden? Maar het kan efficiënter en goedkoper. Dit is wat een financiële softwarerobot voor je bedrijf kan doen.

Meer lezen →

3 voordelen van een geautomatiseerde Yuki-administratie

24 augustus 2020 - door Luuk Vaessen

Als ondernemer moet je altijd weten hoe je er financieel voorstaat. Maar wat is hiervoor de beste oplossing? De markt loopt over van de keuzes in ERP- en boekhoudpakketten. En wie gaat er vervolgens mee werken? Neem je een boekhouder aan of leg je je financiële lot in handen van een administratiekantoor? Beiden kosten je uiteindelijk veel geld en tijd. Het kan goedkoper én efficiënter. Met een geautomatiseerde Yuki-administratie gekoppeld aan jouw branchepakket. Krijg meer inzicht én werk gewoon zoals jij wilt werken

Meer lezen →

Yuki en Counta: de ontwikkelingen in 2020

4 augustus 2020 - door Luuk Vaessen

Counta is in 3 jaar tijd flink gegroeid in samenwerking met Yuki. Er staan bij ons in 2020 diverse ontwikkelingen op stapel, waarmee wij de boekhouding voor ondernemers nóg makkelijker maken. Yuki timmert ondertussen hard aan de weg met een complete remake van het platform, met een nieuwe user interface. Benieuwd wat dit voor jou als ondernemer betekent? Lees dan verder.

Meer lezen →

Een boekhoudkoppeling, dit zijn de opties

7 mei 2020 - door Ismail Yakoub

Voor de meeste ondernemers is de administratie nu niet bepaald een hobby. Wanneer je aan een online boekhoudkoppeling denkt, denk je waarschijnlijk als eerste aan een automatische boekhoud koppeling met je bank. Maar ook je branchepakket, kassasyteem, salarisadministratie en andere betaalproviders kunnen vaak aan een boekhoudpakket gekoppeld worden. Hier bespaar je als ondernemer bijzonder veel tijd mee. Tijd die je beter kan besteden aan wat je als ondernemer het liefst wilt: ondernemen.

Meer lezen →

Een eenvoudig boekhoudprogramma, waar vind ik dat?

28 februari 2019 - door Luuk Vaessen

Google maar eens op eenvoudig boekhoudprogramma en tal van opties komen naar voren. Goedkoop, makkelijk, speciaal voor ZZP of MKB, binnen 6 minuten klaar met je boekhouding, zonder rompslomp... Misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Wat maakt een boekhoudpakket nu eenvoudig?

Meer lezen →

Automatisch boekhouden, heb ik dat nodig?

13 februari 2019 - door Silke van Peer

Eigenlijk komt het automatiseren van je boekhouding er op neer dat je proces-verbeterend te werk gaat. Meer tijd overhouden voor ondernemen, terwijl je weet dat je boekhouding zo ver mogelijk geautomatiseerd is en daardoor 100% up to date is. Zo kan je jouw bedrijf sturen met real-time informatie. Lees in dit blog de voordelen van automatisch boekhouden bij Counta.

Meer lezen →
Silke | Counta

5 Tips om alles uit je financieel dashboard te halen

16 januari 2019 - door Silke van Peer

Was vroeger jouw antwoord op de vraag “Wat wil je later worden als je groot bent?” ook  “PILOOT!!”? Nu ben je ondernemer... natuurlijk ook niet verkeerd! En wees gerust, als ondernemer bén je eigenlijk net een piloot. Jouw financieel dashboard is namelijk de cockpit van jouw organisatie. Wees voorbereid, en weet al wat je moet doen in geval van turbulentie vóórdat je boven de oceaan vliegt!

Meer lezen →

Help! Ik ben bang voor de overstap naar geautomatiseerd boekhouden! Deel 3

27 september 2018 - door Luuk Vaessen

In de komende 5 blogs neem ik je mee in de route die je aflegt wanneer je van je traditionele boekhouding de overstap maakt naar het boekhouden van de toekomst: volledig geautomatiseerd.

Deel 3: Facturen
Factureren blijft voor veel ondernemers het minst vervelende onderdeel van de administratie. Al het verrichte werk dat uiteindelijk tot uiting komt in een verkoopfactuur richting de klant. Toch is het wel fijn als je zo’n factuur zo efficiënt mogelijk kan genereren.

Meer lezen →

Try Tomorrows Tech – Exact

15 maart 2018 - door Alice Visser

Welke innovatieve ideeën zijn er het laatste jaar ontwikkeld op het gebied van de administratie, financieel en operationeel? En welke visie hebben de pioniers & trendwatchers omtrent de technologische revolutie waar we midden in zitten?
Met de start van het nieuwe formule 1 seizoen op komst gaan we even terug naar november waar onze Max Verstappen weer volle zalen trok op het tech event van Exact Software. Op het Tech event van Exact zijn we blij te zien en horen dat niets ons onbekend was.

Meer lezen →
Luuk

Help! Ik ben bang voor de overstap naar geautomatiseerd boekhouden! Deel 2

21 September 2018 - door Luuk Vaessen

Afgelopen blog heb ik een korte introductie geschreven omtrent een geautomatiseerde boekhouding. Hierbij denken de meeste mensen direct aan het automatisch afhandelen van inkoop- en verkoopfacturen. Maar wat nou als je jouw betaal- en incassoproces ook in grote lijnen kunt automatiseren? Dat is natuurlijk wat iedereen wilt toch?, dat de software het “saaie” werk voor je doet en jij jezelf bezig kunt houden met dingen die een echte toegevoegde waarde opleveren voor jou en jouw klanten?

Meer lezen →
Luuk

Help! Ik ben bang voor de overstap naar geautomatiseerd boekhouden!

13 september 2018 - door Luuk Vaessen

Komt dit scenario je bekend voor: Tegen het einde van de maand krijg je vragen over bonnen waar je geen weet meer van hebt? Dat je enkel inzicht hebt per maand, kwartaal of zelfs per jaar inzicht hebt in je stand van zaken? Het kan anders. Natuurlijk weet je dat al. Maar die overstap, alles omzetten. Man, wat een werk!

Meer lezen →

Next Step in geautomatiseerde boekhouding | Counta facturen ophaalservice

22 augustus 2017

Je administratie is met de Counta Boekhoudservice elke dag bijgewerkt. Zo heb je realtime inzicht in je omzet, kosten, debiteuren maar ook in de door jou nog aan te leveren facturen.

Nooit meer zelfboekhouden, overal realtime inzicht en enkel je facturen aanleveren, dat kan toch niet eenvoudiger?

Lees hier hoe Counta voorop loopt en zelfs inkoopfacturen aanleveren heeft weten te automatiseren. Deze service is inbegrepen in de Counta boekhoudservice. 

Meer lezen →

Counta insight - jouw online CFO

23 juni 2017

Een liquideitsbegroting heeft als doel om inzicht te krijgen in of er voldoende financiële middelen in de onderneming aanwezig zijn om aan alle betalingsverplichtingen te kunnen voldoen.

Met Counta Insight hebben wij voor jou een tool ontwikkeld zodat je realtime inzicht geeft in jouw liquiditeiten en inzicht in jouw resultaten t.o.v. voorgaande periodes en begrotingen. 

Meer lezen →

Voorkom onbetaalde facturen

23 juni 2017

2,1% van alle omzet wordt nooit ontvangen blijkt uit het vorige week verschenen European Payment Rapport. 11% van alle rekeningen wordt te laat betaald.

Meer lezen →

Vernieuwde Rabobankkoppeling

16 juni 2017

Yuki heeft in samenwerking met de Rabobank de bankkoppeling vernieuwd én verbeterd!

Deze nieuwe koppeling kan eenvoudig aangevraagd en onderhouden worden door in Rabo Internetbankieren Professional in te loggen.

Meer lezen →

BTW aangifte - betalen voor 30 april

28 april 2017

De BTW aangifte van het afgelopen maand/kwartaal zijn verstuurd naar de belastingdienst. Let erop dat de betaling bij de belastingdienst op tijd plaats vindt. Lees verder wat jij als ondernemer slechts hoeft te doen en wat voor jou wordt gedaan.

Meer lezen →

Sneller betalingen ontvangen

6 december 2016

Sinds kort zijn er nieuwe regels voor Europese incasso's ingegaan. Conform deze nieuwe regelgeving, is de Counta incasso module nu volledig up to date.

Meer lezen →

Staat mijn administratie wel veilig?

23 november 2016

Adequate beveiliging is binnen Counta van essentieel belang, het gaat immers om jouw administratie. Welke categorieën kunnen we onderscheiden en wat houden deze nou in?

Meer lezen →

Elke maand een jaarrekening

8 november 2016

De jaarrekening is het jaarlijkse financiële eindverslag over je bedrijf. Het is belangrijk dat deze volledig aansluit op de bedrijfsadministratie. Wij geven jou de belangrijkste redenen voor het maken van een jaarrekening!

Meer lezen →

Koppeling Autotask

9 september 2016

Als ICT’er neem je dagelijks vraagstukken uit handen van je klanten. Maar in hoeverre ben je op zoek naar oplossingen die je eigen bedrijfsvoering kunnen verbeteren? Neem bijvoorbeeld de boekhouding. Vaak wordt die vanuit verschillende systemen door meerdere partijen bijgehouden. Maar hoe efficiënt werkt dit nou eigenlijk echt? In hoeverre draagt die manier van boekhouden bij aan de optimalisatie van de onderneming?

Meer lezen →

Recentie

"We hebben dagelijks actueel inzicht in de boekhouding en besparen
één FTér op de administratie." 
Martijn Muller van MM

Lees verder →

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf altijd op de hoogte van onze laatste updates.